Acupunctuur Praktijk Pí Wèi - Bredaseweg 185 - 4872 LA Etten-Leur   -   076 - 50 83 428      

Een afspraak maken ?

Dit kan op 3 manieren :
- telefonisch op het nummer : 076 50 83 428
- rechtstreeks op de website op de pagina “Concteer ons”, vermeld uw telefoonnummer en wij        bellen u terug
- per e-mail op ons e-mail adres : fl@piweipraktijk.eu, geef ons uw gegevens en we bellen u terug    om een afspraak vast te leggen.


Intake :

Tijdens het eerste consult wordt er uitgebreid gevraagd naar de hoofdklacht en de medische geschiedenis.
Een anamnese wordt afgenomen door middel van de vier methoden : vragen stellen, luisteren/ruiken, observeren, palperen. Daarbij hoort tong inspectie en palperen van de pols. De patroon-identificatie wordt daarvan afgeleid , gevolgd door de TCG/TCM diagnose. Tenslotte wordt een behandelplan opgesteld in samenspraak met de patiënt/cliënt. Het aantal sessies en de te behalen resultaten worden met de patiënt/cliënt besproken.

Consult :

Eerst worden de resultaten van het voorgaande consult besproken en geëvalueerd.
Daarna wordt de huidige toestand van de patiënt/cliënt in kaart gebracht aan de hand van voornoemde methodes. Het behandelplan wordt voortgezet en indien nodig aangepast in samenspraak met de patiënt/cliënt.
Ruimte :
De therapeut volgt strikt de hygienevoorschriften (ontsmetting, wegwerpnaalden).
Een verzorgde en comfortable inrichting zorgen ervoor dat de behandeling een aangenaam, ontspannend “ik” moment wordt.


Prijs :

Standaard behandeling : 60,- euro
Verkorte behandeling : 45,- euro
U hebt een afspraak, maar u kunt niet komen?
Wij proberen onze patiënten/cliënten zoveel mogelijk te helpen en in de mate van het mogelijke dringende vragen meteen te behandelen, daarom willen wij u vragen om ons zo spoedig mogelijk te verwittigen indien u verhinderd ben, liefst 48u op voorhand. Indien dit niet mogelijk is, zijn we genoodzaakt een bedrag van 25,- euro in rekening te brengen.

Zorgverzekeraar :

Mits u de juiste aanvullende verzekering hebt afgesloten, krijgt u (een deel van) de behandeling vergoed door zorgverzekeraars (www.zorgwijzer.nl).

Beroepsvereniging  (erkende complementaire zorg) :

Pí Wèi Praktijk is aangesloten bij VBAG. De afkorting VBAG staat voor Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. Het is een beroepsvereniging voor zelfstandige, professionele beroepsbeoefenaars van natuurlijke geneeswijzen. Sinds 1984 zorgt VBAG, in het belang van de patiënt, dat de kwaliteit van haar leden gewaarborgd blijft en dat zij verder professionaliseren in de ontwikkelingen van deze tijd. Door middel van o.a. strenge selectiecriteria waaronder opleiding, een registratiesysteem, beroepscode, een klacht- en tuchtregeling en de verplichte bij- en nascholing is in de loop der jaren een bestand van bekwame en deskundige natuurgeneeskundigen opgebouwd.

Algemene Voorwaarden Behandeling

  • De therapeut is gehouden te handelen conform de wettelijke regelgeving. De rechten en plichten van cliënt en hulpverlener zijn onder meer vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

  • De therapeut houdt een cliëntendossier bij . De cliënt heeft het recht tot inzage in het eigen dossier. Het dossier wordt conform de wettelijke bewaartermijn in totaal 15 jaar bewaard.

  • De therapeut verplicht zich informatie betreffende de behandeling te verstrekken aan de cliënt in alle fasen van de behandeling. De cliënt verplicht zich middels het anamnesegesprek relevante informatie aan de therapeut te verstrekken.

  • De therapeut betracht geheimhouding ten aanzien van door de cliënt verstrekte gegevens, die in het dossier worden opgeslagen. Maar met uitzondering van de gegevens waaromtrent de cliënt heeft verklaard dat hij/zij geen bezwaar maakt tegen het gebruik voor statistische doeleinden.

  • De therapeut mag zonder toestemming van de cliënt geen bepaalde (be-)handelingen verrichten.

  • De therapeut verplicht zich de cliënt correct door te verwijzen naar een collega- therapeut of een arts, indien haar behandeling niet geëigend en /of toereikend is.

  • Beëindiging van de behandeling kan te allen tijde met wederzijds goedvinden geschieden. Indien de hulpvrager voortzetting van de overeenkomst niet langer op prijs stelt of nodig acht, kan hij/zij deze eenzijdig beëindigen. Indien de hulpvrager tegen het advies in van de therapeut de overeenkomst beëindigt, zal de hulpvrager op verzoek van de therapeut een verklaring ondertekenen waarin hij te kennen geeft dat hij tegen het advies van de therapeut in het onderzoek of de behandeling voortijdig heeft beëindigd.
    De therapeut kan de overeenkomst slechts eenzijdig onder vermelding van argumenten beëindigen, indien redelijkerwijs niet van hem kan worden gevergd dat hij de overeenkomst voortzet. De therapeut zal in een dergelijke situatie hulp en adviezen blijven verlenen, totdat de hulpvrager een overeenkomst met een andere hulpverlener heeft kunnen sluiten.

  • De cliënt gaat akkoord met de tariefstelling van €60,- (euro) voor het eerste consult met intakegesprek en met het bedrag van €60,- (euro) per sessie hierop volgend.

  • Betalingswijze van de behandelingen is contant per consult.

  • De cliënt verplicht zich een afspraak tijdig (minimaal 24 uur van tevoren) af te zeggen, anders kunnen de kosten van de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht.

  • Voor klachten over de behandeling kan de cliënt zich voor het klachtrecht wenden tot de VBAG, www.vbag.nl en voor het tuchtrecht tot de Stichting TCZ, Tuchtrecht Complementaire Zorg (www.tcz.nu).

  • Alle eventuele, nadelige gevolgen voorvloeiende uit het achterhouden van informatie aanwezig in het medisch dossier bij de huisarts, zijn voor verantwoordelijkheid en rekening van de cliënt. 




Uw Privacy
  V oor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelende therapeut, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de WGBO. Uw dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen.

Ook worden in het dossier gegevens opgenomen die voor uw behandeling noodzakelijk zijn en die ik, na uw expliciete toestemming, heb opgevraagd bij een andere zorgverlener, bijvoorbeeld bij de huisarts.

Ik doe mijn best om uw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat ik:
  • zorgvuldig omga met uw persoonlijke en medische gegevens
  • ervoor zorg dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens

Als uw behandelende therapeut heb ik als enige toegang tot de gegevens in uw dossier.  Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:
  • Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld als de therapie is afgerond of bij een verwijzing naar een andere behandelaar. Dit gebeurt alleen met uw expliciete toestemming.
  • Voor het gebruik voor waarneming tijdens mijn afwezigheid.
  • Voor geanonimiseerd gebruik tijdens intercollegiale toetsing.
  • Een klein deel van de gegevens uit uw dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie, zodat ik of mijn administrateur een factuur kan opstellen.
Als ik vanwege een andere reden gebruik wil maken van uw gegevens, dan zal ik u eerst informeren en expliciet uw toestemming vragen.

Deze gegevens in het cliëntendossier blijven zoals in de wet op de behandelovereenkomst wordt vereist 15 jaar bewaard.

PRIVACY OP DE ZORGNOTA
Op de zorgnota die u ontvangt staan de gegevens die door de zorgverzekeraar gevraagd worden, zodat u deze nota kan declareren bij uw zorgverzekeraar. 
  • Uw naam, adres en woonplaats 
  • uw geboortedatum
  • de datum van de behandeling
  • een korte omschrijving van de behandeling, zoals bijvoorbeeld ‘behandeling natuurgeneeskunde’, of 'psychosociaal consult’
  • de kosten van het consult 

image-185560-4e9b49315af3470daba32c070f9c3d01.png